Kadrina Segakoori viis sekundit

Inna Grünfeldt
Copy
Kadrina Segakoori laul salvestatakse suure EL-i muusikaprojekti jaoks.
Kadrina Segakoori laul salvestatakse suure EL-i muusikaprojekti jaoks. Foto: Vladislav Musakko

Euroopa rahvaid muusikaga ühendav projekt “Music Connects People”, mille tarvis Kadrina Segakoor laulis 2018. aasta detsembriõhtul John Lennoni pala “Imagine” lumes ja pakases ning lihvis esitust rahvamaja saalis, on valmis saanud.

Üleeuroopalise projekti “Music Connects People” võttis ette IC Strings – tšellist Caroline Busser ja viiuldaja Ivan Knezevic –, kes reisis Euroopa Liidu 27 riigis sooviga näidata, et muusika ei tunne piire ning seob eri rahvusest inimesi.

Interpreedid valisid igast riigist üksikesineja või kollektiivi ning salvestasid nendega koos musitseerides video John Lennoni pala “Imagine” ettekandest.

Lõpptulemusena sidusid nad esitused kokku üheks lauluks, kus iga riigi muusikaliseks panuseks pidi jääma kümmekond sekundit. Kadrina Segakoor koos dirigent Silja Uhsiga oli pingutanud õhtupoolikust öötundideni, et kõla saaks kaunis ja heli puhas.

Kadrina Segakoori koorivanem Tea Viise rääkis, et pärast pingelist esinemisõhtut ei kuulnud nad projektist vahepeal midagi, ent nüüd jõudis koorini Facebooki vahendusel kauaoodatud videoklipp.

Projekti esialgsest pealkirjast “Music Connects People” oli saanud “Music Connects Europe” ning selles kolme minuti ja 17 sekundi pikkuses videos on segakoori päralt viis sekundit. “Viis sekundit selle vaeva peale ... Oleks oodanud natuke rohkemat,” sõnas koorivanem muiates. “Aga iseenesest oli põnev kogemus,” kinnitas ta.

Busser ja Knezevic rääkisid salvestuspäeval, et olid valinud laulu “Imagine”, kuna see kõneleb rahust, vabadusest, piiride ületamisest. Nende soov oli näidata, et Euroopa maadel on väga erinevad traditsioonid, aga samas on inimesed väga sarnased. Projektiga “Muusika seob Euroopat” soovisid nad toetada ideaali ühendatud Euroopast.

Videot saab näha IC Stringsi või Kadrina Segakoori Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles