Rakvere vallas võib lehma pidada küll

Katrin Uuspõld
Copy
Kariloomade ja kodulindude pidamine on Rakvere vallas lubatud vaid loomapidamiseks sobilikes kohtades, kus on välistatud reostuse sattumine põhjavette ja veekogusse.
Kariloomade ja kodulindude pidamine on Rakvere vallas lubatud vaid loomapidamiseks sobilikes kohtades, kus on välistatud reostuse sattumine põhjavette ja veekogusse. Foto: Urmas Luik

Rakvere vald võttis vastu heakorraeeskirja, mis ühtlasi lubab vastavate tingimuste olemasolul ka tiheasustusalal lehma pidada.

“Meil on vaidlusi tekitanud üks Uhtnas elav lehm. Heakorraeeskiri sätestab nüüd, et karilooma ja kodulinde võib pidada küll, kuid nende pidamistingimused peavad vastama keskkonnanõuetele,” rääkis Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev. Veel ühe olulise aspektina nimetas Vassiljev, et heakorraeeskirja kohaselt on nüüd üldkasutatavate kõnniteede hooldaja vald.

“Näiteks Ussimäe kortermajade kinnistuid läbiva üldkasutuses oleva kõnnitee hooldamine, sealhulgas lume lükkamine ja libedustõrje, oli varem korteriühistute ülesanne, nüüd teeb seda vald,” kommenteeris Peep Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles