Tapa ujula ehitatakse suure tõenäosusega linna serva

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa ujula ehitatakse linna äärde staadioni asemele.
Tapa ujula ehitatakse linna äärde staadioni asemele. Foto: Infograafika

Tapa vallavalitsus sai volikogult loa välja kuulutada riigihange, et sõlmida hankeleping ujulateenuse ostmiseks Tapale rajatavas ujulas. Järgneval kümnel aastal ostab omavalitsus teenust 200 000 euro eest aastas, lisaks hakkab 250 000 euro eest rajatunde ostma kaitseministeerium.

Tapa ujula ehitatakse sama ärimudeli põhjal nagu Rakvere Aqva: kompleksi ehitab ja selle omanikuks jääb erainvestor. Teenuse garanteeritud ostmine kindla summa eest tagab investori huvi ja annab talle majandusliku kindlustunde. Tapa ujula investor pole veel teada, see leitakse konkursi põhjal.

Rakvere linn ostab sama skeemi alusel rajatunde Aqva ujulast, makstes nende eest natuke alla 200 000 euro aastas.

“Meie saame teenust väga soodsatel tingimustel,” kinnitas Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami. “Omavalitsused, näiteks Vinni või Kadrina, kulutavad oma ujula ülalpidamiseks ka rohkem kui meie teenust ostes.”

Suure tõenäosusega ehitatakse Tapa ujula praeguse staadioni asemele Paide maantee äärde, sest seda asupaika pooldavad nii kaitseministeerium kui ka valla esindajad.

“Ujulast võiks saada linnaehituslik ikoon, seega tuleb koht hoolikalt valida,” lausus maastikuarhitekt Karin Bachmann.

“Suured objektid hakkavad linna enda ümber aktiveerima. Staadion on linna keskmest kahe kilomeetri kaugusel, ja kui inimesed hakkavad seda hoonet külastama, siis kogu teekond aktiveerub linnaehituslikus mõttes. Elu tekib ka äärelinna.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles