Rakvere keskväljak toob eduka avaliku ruumi projektina kasu nii linnale kui erasektorile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskväljak.
Keskväljak. Foto: Jaanus Nurmoja

"Edukad avaliku ruumi projektid toovad kasu nii omavalitsusele kui erasektorile", kirjutab 11. jaanuaril ilmunud Eesti Kaubandustööstuskoja väljaandes "Eesti Kaubandusteataja" Piret Potisep Innovatsioonikeskusest Inno Europe, tuues positiivse näitena esile Rakvere linna keskväljaku.

Rakvere keskväljak on pannud linna südame taas tuksuma ning on olnud avaliku ruumi erinevate osade oluline lüli ja ühendaja, uute võimaluste tekitaja. Pärast keskväljaku valmimist tuli väljaku ümbrusesse hulgaliselt investeeringuid, nende maht võiks olla Rakvere linnapea Andres Jaadla hinnangul ca 70 milj krooni ümber. Andres Jaadla sõnul pole elu kesklinnast linnaservades asuvatesse ostukeskustesse ära voolanud. Kogu kesklinna kompleksne korda- ja kaunikstegemine on olnud seda vaeva väärt.

Rakvere keskväljakut kui edukat avaliku ruumi projekti toodi ühe näitena esile ka 2011. aasta novembris Tallinnas toimunud rahvusvahelisel maastikuarhitektuuri kongressil „Mind the Gap. Landscapes for a New Era". Kongressil osalenud maailmakuulsad oma ala tipptegijad Euroopast ja kaugemalt arutlesid maastikuarhitektuuri tähtsusest ning kasust erinevatele sektoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles