Rakvere linnavalitsuse teatel on õpetajate palgaraha arvestus eksitav

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus teatas haridus- ja teadministeeriumile, et Rakvere linnas Rakvere õpetajatele arvestatud palgakulud erinevad ministeeriumi poolt linnavalitsusele saadetud numbritest ega kajasta tegelikku olukorda.

Rakvere linnavalitsus hindas põhjalikult 2010. aastal riigi poolt pedagoogide töötasudeks eraldatud vahendite kasutamist ja leidis, et tegelikud kulud olid Rakvere linnas töötasudeks ligi 34,2 miljonit krooni, mitte aga 30,2 miljonit krooni, nagu oli esitatud ministeeriumi ülevaates.

“Põhjalikul tutvumisel selgus, et esitatud ülevaates arvestati ainult õpetajatele väljamakstud summaga. Välja olid jäänud haridusasutuste koondamis- ja haigushüvitised, juhtkonna palgakulud, puhkusereserv ning tippspetsialistide poolt antud tundide puhkuse tasu,“ selgitas Rakvere abilinnapea Allar Aron.

Aron lisas, et ministeeriumi poolt koostatud ülevaates “Õpetajate palgavahenditeks 2010. aastal eraldatud riigieelarve toetus ning õpetajate tegelike palgakulude võrdlus” kasutati võrdlusmeetodina kassa- ja tekkepõhiseid näitajaid, kuid neid ei saa omavahel selliselt võrrelda.

Linnavalitsus avaldas ministeeriumile saadetud kirjas kahetsust ennatlike ja tegelikku olukorda mitte kajastavate andmete levitamise eest. Ühtlasi tegi Rakvere linnavalitsus ministeeriumile ettepaneku pärast omavalitsustelt laekunud tagasisidet andmete paikapidavust põhjalikult analüüsida ning seejärel neid avalikkusele selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles