Tapa õppetund: turvakoduteenust peab samuti ise suutma pakkuda

Eva Klaas
, suvereporter
Copy
Kui koroonakriisi ajal oleks Lääne-Virumaal tulnud haigete ja tervete kokkupuutumise vältimiseks inimestele lühiajaliselt elamispinda pakkuda, oleks nad majutatud Rakvere ametikooli õpilaskodusse.
Kui koroonakriisi ajal oleks Lääne-Virumaal tulnud haigete ja tervete kokkupuutumise vältimiseks inimestele lühiajaliselt elamispinda pakkuda, oleks nad majutatud Rakvere ametikooli õpilaskodusse. Foto: Vladislav Musakko

Koroonakriisi ajal tuli Tapa vallal leida turvakoduteenuse pakkumise võimalus, kuna viiruse leviku kartuses ei võtnud teenust pakkuv lepingupartner hädasolijat vastu. Juhtumi valguses analüüsitakse vallas varasemast enam võimekust kriisisituatsioonis käituda.

Tapa vallas tekkis koroonaviiruse puhangu ajal vajadus pakkuda lapsele ajutist turvakoduteenust. Üldjuhul on nii kodututele mõeldud varjupaigateenust kui ka hättasattunute turvakoduteenust ostetud väljaspool oma valda tegutsevatelt asutustelt.

Konkreetsel juhul kardeti aga koroonaviiruse levikut, mistõttu keelduti abivajajat vastu võtmast. Seega tuli vallal leida kiire võimalus olukorra lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles