Tapal lõpetas sõduri baaskursuse 160 ajateenijat

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Sõduri baaskursuse juurde kuulub ühe eksamiülesandena tulepositsioonide valik.
Sõduri baaskursuse juurde kuulub ühe eksamiülesandena tulepositsioonide valik. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

1. jalaväebrigaadis lõpetas sõduri baaskursuse üle 540 sõduri, kellest pea 400 teenib Jõhvis asuvas Viru jalaväepataljonis ning 160 Tapal. Täna kell 12.20 annavad Viru jalaväepataljoni ajateenijad ka truudusetõotuse, mida on kõigil huvilistel võimalik Sõdurilehe Facebookis otseülekandena jälgida.

Sõdurivandega tõotab kaitseväelane jääda ustavaks demokraatlikule Eesti vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist. Truudusetõotuse annavad ajateenijad pärast sõduri baaskursuse lõpetamist.

Sõduri baaskursus on ajateenistusse kutsutud sõduri esmatasandiõpe, kus värsketele kaitseväelastele antakse üksikvõitleja teadmised ja oskused. Baaskursus lõppeb eksamiga. Õppursõdurite teadmisi ja oskusi kontrollitakse nii teoreetiliste testidega kui ka praktiliste harjutuste käigus, kus on vaja lahendada mitmesuguseid ülesandeid, nagu tulepositsiooni valik, maskeerimine, vahemaade mõõtmine, esmaabi andmine ja miinide paigaldamine. Samuti kontrollitakse sõdurite vastupidavust. Seda tehakse rännakuga, mille kogupikkus on kuni 50 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles