Kevadel paksu pahandust tekitavate paplite langetamist kavandatakse talvel

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lund meenutav paplivill katab suve algul muru ning tuul keerutab seda tuppa ja ventilatsioonisüsteemidesse.
Lund meenutav paplivill katab suve algul muru ning tuul keerutab seda tuppa ja ventilatsioonisüsteemidesse. Foto: Peeter Langovits

Pappel kui omal ajal kiire kasvu pärast linnahaljastuses soositud puuliik on nüüdseks põlu alla langenud. Kellelegi ei meeldi papliudemed, mis ukse vahelt tuppa ja autosse kaasa poevad. Puuharud on ohtlikud ja juured lammutavad kõnniteid

Kadrinas kuulutati välja hange, et langetada 65 paplit, mille läbimõõt on 50–60 sentimeetrit. “Nad on siin pinnuks silmas.

Juured lõhuvad kergliiklusteid ja õisikud ummistavad ventilatsioone. Üldine seisukoht on, et pappel ei ole väga hea asulapuu,” kõneles Kadrina abivallavanem Aarne Laas ja lisas, et eks ta omal ajal olnud ilus ja tore liik, mis kiiresti kasvas, nii et sai ruttu haljastuse tekitada. Tegelikult soovitatakse papleid vähemaks võtta.

Laas rääkis, et huvi korral võib tutvuda, kus puud mahavõtmisele lähevad, sest valla kodulehel on plaan olemas, aga põhimõtteliselt kasvavad nad Kadrina staadioni ja lasteaia kõrval. Valla keskkonnaspetsialist Lea Uueni kinnitas, et tegu on hästi vanade ja ohtlike puudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles