Juhtkiri: pseudomurest tegelikuks Tammiku kõnnitee näitel

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Mittekohalikud on Rakveres imestanud, kui kaunid on siinsed tammiku ja Palermo terviserajad. Ainuke kurb asi on see, et linnas jalgsi liikujale on need piirkonnad raskesti juurdepääsetavaks jäänud, sest korralikku kõnniteed sinna ei lähe. On ilus mets ja tammik, kus jalutada ja sportida, aga normaalset ligipääsu neile pole. Ja nii juba tohutult palju aastaid, samal ajal kui võis näha, kuidas ümber linna valmis üks kergliiklustee teise järel.

Ka sel talvel käsitles Virumaa Teataja seda teemat, sest lumine talv ajas koolilapsed Palermosse suusatama, suusarajale jõudmiseks pidid nad aga laveerima libedal sõiduteel autode vahel ning eluga riskima.

Seda toredam on, et Rakvere linn asub nüüd Tammiku tänavale kergliiklusteed ehitama. Aga ... Kui Virumaa Teataja ajakirjanik linnajuhte selle teemaga jaanuari lõpus tülitas, suhtuti ajakirjanikku kui tüütusse pahalasse, kes hommikul ärgates mõtleb, millise pseudoteemaga sel päeval lagedale tulla võiks. Nüüd aga kinnitab abilinnapea Kert Karus ise, et olukord Tammiku tänaval vajab tõesti parandamist ja jalakäijatele-ratturitele turvaliseks muutmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles