Kahanevate arvudega peab valvsus jätkuma

Copy
Kõrged nakatumisnäitajad Lääne-Virumaal panid raskesse olukorda Rakvere haigla, kust pidi kohtade puudumisel koroonahaigeid ravile saatma Tartusse ja Viljandisse.
Kõrged nakatumisnäitajad Lääne-Virumaal panid raskesse olukorda Rakvere haigla, kust pidi kohtade puudumisel koroonahaigeid ravile saatma Tartusse ja Viljandisse. Foto: Marianne Loorents

Hoolimata statistikast ja tundmusest, et lõpuks ometi on hakanud koroonanäitajad allapoole minema, ei pruugi see tähendada, et viirus oleks seljatatud.

Veel hiljuti kogesime Lääne-Virumaal ebameeldivat trendi, kus lühikese ajaga tõusime 100 000 elaniku kohta käiva nakatumisnäidu järgi Eestis eelviimaselt kohalt teiseks. Märtsikuus kerkis näitaja maakonnas 2000-ni.

“See, et nakatunute numbrid langevad, on iga vastutustundliku kodaniku ja asutuste- ettevõtete ühiste pingutuste tulemus,” ütles terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus. “Meie põhilised nakatumiskohad on olnud pereringis. Nakatumine töökohtades toob kohe kaasa uue laine perekondades haigestumisele ja vastupidi.” Muusikus lisas, et praegu on Lääne-Virumaal 14 töökohakollet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles