Nädala kaja: Elu e-riigis, au sportlastele ja kohtuotsus linnapeale

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uuspõld
Katrin Uuspõld Foto: Arvet Mägi

Tundub, et elu meie e-riigis on aktiivne. Alles see oli, kui osalesime hoolega e-rahvaloendusel, nüüd täitsid paljud meist oma tuludeklaratsiooni e-maksuametis juba esimesel päeval. E-rahvaloendusega läks aga isegi nii hästi, et rahvaloendajad, kes plaanisid veel loendamata inimesi sel nädalal külastama hakata, lükkasid oma visiidid neli päeva edasi – kuna veebis loendati end prognoositust kolm korda enam, oli vaja lisaaega andmete korrastamiseks.



Aga esmaspäevast hakkavad nad, oma sallid kaelas ja kohvrid käes, kodudes käima ning need, kes tahtsid inimese, mitte arvutiga suhelda, saavad seda teha.

Kuigi veebruar on juba poole peal, jagatakse veel tunnustust mulluste saavutuste eest. Nõnda kuulutati sel nädalal välja Lääne-Virumaa 2011. aasta parimad sportlased. Huvitav on see, et nii parimaks naissportlaseks valitud Epp Mäe kui parimaks meessportlaseks tunnistatud Kaarel Nurmsalu edusammudes on oma suur roll kanda kummagi isal – nad on oma lapsi julgustanud, aga ka maast madalast tublisti treeninud.

On kena, et pidulikul üritusel Sagadi mõisas ei piirdutud vaid sporditippude pärgamisega, vaid tähelepanu jagus ka sportlikele perekondadele ja kogukondadele. Ma arvan, et Lääne-Virumaa on sportlik maakond – kel tahtmist, saab sportida.

Reedel teatas oma tagasiastumisest Saksa president Christian Wulff, keda süüdistatakse liidumaa juhina töötades meelehea võtmises. Tipp-poliitik ütles, et kuna riigi kodanike usaldus tema vastu on saanud kahjustada, peab ta mõistlikuks tagasi astuda. “Ma olen teinud vigu, kuid ma olen alati olnud aus,” väitis mees.

Oma auses on kindel ka Rakvere linnapea Andes Jaadla, kel tuli sel nädalal vastu võtta süüdimõistev kohtuotsus, mida ta plaanib edasi kaevata.

Lihtinimeste seltskondlikes vestlustes on üles võetud nii Galojani kui Jaadla juhtum – arutletakse, kuidas küll ühte vargaplikat ei saa kinni nabitud, ning igaühel on oma arvamus õiglasest kohtupidamisest ja seisukoht, kas kohtus süüdi mõistetud linnapeal tuleks ametist tagasi astuda või peaks mehele hoopis kaasa tundma. On ta ju intervjuus öelnud, et kohut mõistab iga inimese südametunnistus. Antud juhul aga tema südametunnistuse ning kohtu otsus erinevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles