Galerii Mälestusese surnud ema juustest

Copy

Esialgu kõlab küll pehmelt öeldes kummalisena, kuid tõepoolest on avatud talude päeval oma uksed avanud Suure Hobuse talu saanud tellimuse valmistada surnud ema juustest käevõru.

Loobus asuva talu perenaine Anastasia tunnistas, et surnud inimeste juustest ta mälestuseset, näiteks käevõru, eriti teha ei soovi. Aga kui klient selle tellib, siis tuleb teha. Mis puutub inimestesse, siis näiteks Ameerika ühendriikides on moes teha mälestusese lapse esimestest juustest. Peamiselt aga valmistab Anastasia käevõrusid hobusejõhvidest. Naine selgitas, et hobusejõhvidest valmistatu on samuti sageli seotud lemmiklooma surmaga ja omanik soovib niiviisi mälestust jäädvustada.

Anastasia tunnistas, et tema ettevõtlus on väga spetsiifiline ja klientuur sõltub paljuski ka kultuurist. Eestis ei ole veel hobusejõhvidest valmistatud ehted kuigi levinud. Küll aga saab ta rahvusvahelise müügiportaali vahendusel tellimusi üle maailma. Enamasti saadetakse ehte valmistamiseks vajalik hobusejõhv Anastasiale, kuid kui tegemist ei ole mälestusesemega, vaid lihtsalt ehtega, siis saab jõhvi talu oma hobustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles