Õpetajad alustasid streiki

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal streigib täna 835 õpetajat.
Lääne-Virumaal streigib täna 835 õpetajat. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Virumaal streigib täna 835 õpetajat. Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liidu esimees Reet Naaris ütles, et maakonnas ühist avalikku miitingut ei korraldatud, küll aga peeti koosolekuid koolisiseselt.

Näiteks Sõmeru põhikooli saabus täna hommikul 169 õpilasest ainult üks 7. klassi poiss, kellele anti kuni lõunani tegevusi ja söödeti kõht täis, misjärel noormees koju läks.

Uhtna põhikoolis oli täna kohal 49 last ehk üle poolte õpilastest, kes võtsid osa neljast õppetunnist. Kuulati loengut streigist, õpiti inglise keelt, matemaatikat, kirjandust ja malet mängima.
Kolme streigipäeva jooksul annab tundi nii direktor Anne Mäeots ise, kes õpetas inglisekeelt, aga on ka n-ö laenatud õpetajaid. Matemaatikat ja füüsikat õpetas näiteks Rakvere gümnaasiumi 11. klassi õpilane Karl Reinkubjas, reedel on oodata koolimajja riigikogu liiget Marko Pomerantsi, kes tuleb geograafia ja ühiskonnaõpetuse tundi.

Täna algas kolm päeva kestev haridustöötajate streik, millest võtab haridustöötajate liidu andmetel osa üle 16 000 õpetaja nii koolidest kui lasteaedadest. Eesti Haridustöötajate Liit nõuab pedagoogidele kohe 20-protsendist alampalga tõusu, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo käis aga eile välja lubaduse, et järgmise aasta algusest tõuseb pedagoogide alampalk 700 eurole kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles