Gripp on jõudnud Lääne-Virumaale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohune inimene.
Nohune inimene. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tervisekaitseinspektsiooni Lääne-Virumaa osakonna inspektori Aime Uustalu sõnul oli Lääne-Virumaal eilse seisuga registreeritud seitse gripijuhtumit.


Inspektor ütles, et maakonnas levib nii A- kui B-gripiviirus. "Kui alguses oli ainult A-gripp, siis eelmisel nädalal tuli kaks juhtu B-grippi ka," lausus Uustalu.



Tervisekaitseinspektsioon soovitab viirusnakkuste põdejatel koju jääda ja ennast terveks ravida, sest haigestunu võib teisi nakatada kuni seitse päeva.



Haigena tööl, koolis või lasteaias käimine kurnab organismi. Köhides ja aevastades tuleks nina ja suu salvrätiga katta, samas peaks vältima silmade puudutamist ning tihti käsi pesema, samuti tasub ruume tuulutada.



Tervisekaitseinspektsioon soovitab nakatumisest hoidumiseks vältida rahvarohkeid kohti või kogunemisi, pesta tihti korralikult käsi, haigega lähikontaktis olles katta nina ja suu marlimaskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles