Arenduskoda otsib koostööpartnereid Kreekast

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Arenduskoja juht Heiki Vuntus, Kalabaka linnapea Christos Sinanis ja Tapa vallavolikogu liige Alari Kirt Kreekas.
Arenduskoja juht Heiki Vuntus, Kalabaka linnapea Christos Sinanis ja Tapa vallavolikogu liige Alari Kirt Kreekas. Foto: Katrin Suursoo

4. mail sõitis Eestist 19-liikmeline delegatsioon Kreekasse, et Kalabaka linnas, mis jääb kuulsasse Meteora kloostrite piirkonda, koostööpartnereid otsida. Koostööleping kirjutati alla 8. mail.

MTÜ Arenduskoda on üks LEADER-i tegevusgruppidest, mille alasse kuuluvad Kuusalu vald, Loksa linn, Tapa valla lääneosa, Kadrina vald ja Haljala valla lääneosa. Arenduskoja juhi Heiki Vuntuse sõnul tähendab koostöölepingu sõlmimine seda, et algab ühisprojekt "Kestliku maaettevõtluse võimestamine rahvusparkide/kaitsealadega piirkondades", mille tegevused toimuvad aastatel 2024–2027. 

Eestist on kaasatud lisaks MTÜ-le Arenduskoda Ida-Harju Koostöökoda (Kose, Anija ja Rae valla ala), Saarte Koostöökogu, Kodukant Läänemaa ning tõenäoliselt ka Põlvamaa Partnerluskogu. Lätist osaleb neli tegevusgruppi, Sloveeniast neli, Horvaatiast kaks, Kreekast üks, Portugalist üks ja Austriast eeldatavasti samuti üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles