Riigikogu liikmed elavad hästi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu lihtliige Paul-Eerik Rummo (vasakult) teenib kuus 3380 eurot, rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev ja SDE fraktsiooni aseesimees Indrek Saar aga 3900 eurot.
Riigikogu lihtliige Paul-Eerik Rummo (vasakult) teenib kuus 3380 eurot, rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev ja SDE fraktsiooni aseesimees Indrek Saar aga 3900 eurot. Foto: Arvet Mägi

Mõned meie maakonnast valitud riigikogu liikmed ägavad võlakoorma all, teised ei ole end aga pankadele orjaks müünud.

Lääne-Virumaalt valitud riigikogu liikmetest on kõige suuremad kohustused Indrek Saarel, kelle eluasemelaenu jääk on majanduslike huvide deklaratsiooni kohaselt üle 258 000 euro, lisaks on panga kasuks seatud ühishüpoteek 320 000 euro ulatuses. Samuti tasub Saar autoliisingut.
Samas on mehel varasid kahes pensionifondis ning kolmes aktsiafondis, nende koguväärtus jääb aga 27 000 euro kanti. Saarele kuulub kolm kinnistut Kadrina vallas, korruselamumaa Sõmeru vallas, elamukrunt Kuressaares ning 2006. aasta sõiduauto Seat Leon.
Rannar Vassiljev on samuti võtnud eluasemelaenu, kuid selle jääk on vaid üle 40 000 euro, lisaks on Vassiljevile kuuluv korter Sõmeru vallas koormatud 65 829 euro suuruse hüpoteegiga.
Vassiljevi omanduses on mitme kodu- ja välismaise firma aktsiaid ning fondide osakuid enam kui 34 000 euro väärtuses, lisaks on tal seitse arvelduskontot.
Marko Pomerantsil on ainsaks kohustuseks sõiduauto liising. Pensionifondi on tal kogunenud ligi 20 000 eurot, lisaks on Pomerantsil Swedbanki fondifondi osakuid koguväärtusega üle 5600 euro ning elamumaa Rakveres.
Ka Peeter Võsa ainukeseks kohustuseks on autoliising. Võsale kuulub neli kinnistut Maidla vallas Ida-Virumaal ning elamumaa Tallinnas, samuti osalus osaühingutes Jandivabrik ja Teabefilm, mõlema osaluse suuruseks on ta deklareerinud 40 000 krooni. Lisaks on Peeter Võsa omandis 1985. aasta Chevrolet Blazer.
Kohustusi ei ole ka Paul-Eerik Rummol. Talle kuuluvad korter ja elamumaa Tallinnas ning abikaasade ühisvarana suvila ja maatulundusmaa Hiiumaal Pühalepa vallas. Lisaks on Rummol 2008. aasta Volkswagen Golf ning 184 euro väärtuses Tallinki aktsiaid.
Ida-Virumaal kandideerinud, kuid meie maakonnas elaval Lembit Kaljuveel ei ole pankade ees mingeid kohustusi. Küll kuuluvad Kaljuveele elamud Tallinnas ja Vihula vallas ning kinnistu Vinni vallas, 2003. aasta Audi A4.
Firmade S2 RUC SF2 ja Kunda Trans osakud (vastavalt 96 000 ja 150 000 eurot) on Kaljuvee deklareerinud kaasomandina.
Lääne-Viru maavanemal Einar Vallbaumil on kaks pangalaenu, mille jääk on kokku 35 000 euro kanti. Kinnisvara Vallbaumil ei ole, see-eest on aga tema nimel mootorratas Jawa.
Pensionifondi arvel on Einar Vallbaumil veidi üle 10 000 euro, temale kuuluvate osakute ja aktsiate väärtus, kusjuures lõviosa moodustavad 1800 ASi Lajos aktsiat, on 121 590 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles