Kunda eelarve väheneb veerandsaja miljoni krooni võrra

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allar Aron

Kunda linnavolikogu võtab täna vastu linna 2009. aasta eelarve, mille maht on 63,6 miljonit krooni ehk üle 23,2 miljoni krooni vähem kui 2008. aastal.


Eelarve seletuskirja kohaselt on üksikisiku tulumaksu laekumist kavandatud vaid 90,66 protsenti eelmise aasta tegelikust laekumisest.

Valitsevat majandusolukorda arvestades on eelarves töötasu jäetud möödunud aasta tasemele, vaid Kunda ühisgümnaasiumi õpetajate palk tõuseb umbes neli protsenti.

Kui mullu oli võimalik maksta asutuste palgafondist ka lisatasusid ning preemiaid, siis tänavu see võimalus pea puudub.

Investeeringuid tehakse sel eelarveaastal ainult seoses klubiga ja eelarvesse on jäetud võimalus projektide kaasfinant­seerimiseks.

Suurima osakaalu kavandatud kuludest moodustavad kulutused haridusele ja spordile-kultuurile.

Seoses väikeste investeeringutega ja oluliste kärbetega kõikides eluvaldkondades on märkimisväärselt kasvanud hariduskulude osakaal linna eelarves.

Kui 2008. aastal kulus haridusele 24,8%, siis tänavu kulutatakse sellele üle 30% eelarve kogumahust.

Kõige rohkem on vähenenud vaba aja, kultuuri ja religiooniga seotud kulutuste osakaal (30,9 protsendilt 2008. aastal 23,2 protsendile tänavu).

Vabale ajale, kultuurile ja religioonile kavandatud kulude langus on seletuskirja kohaselt tingitud investeeringute vähenemisest neisse valdkondadesse võrreldes mullusega.

Suur tagasiminek on teede ja tänavate remondi vallas.

Kui 2008. aastal kulutati teede remondile üle 9 miljoni kroo­ni, siis tänavu on plaanis ku­lutada vaid 705 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles