Olümpiavõitjad avasid Porkuni kooli harjutusväljaku

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni kooli eile avatud harjutusväljakul tekitas enim elevust Gerd Kanter, kes heitis ketast ning jagas autogramme. Odaviset tegi äsja Londoni paraolümpialt naasnud Sirly Tiik (valges), kes on ühtlasi ­Prokuni kooli kasvandik.
Porkuni kooli eile avatud harjutusväljakul tekitas enim elevust Gerd Kanter, kes heitis ketast ning jagas autogramme. Odaviset tegi äsja Londoni paraolümpialt naasnud Sirly Tiik (valges), kes on ühtlasi ­Prokuni kooli kasvandik. Foto: 3 x Meelis Meilbaum/Aarne Mäe

Olümpiamees Gerd Kanter võttis eile Porkunis ketta kätte ja saatis selle elegantse liigutusega lendu. Kui ketas oli maandunud, jooksid lapsed kõik ninapidi vaatama – oma 40 meetrit tuli ära.

Kanteri heide oli üks osa Porkuni kooli intellekti- ja liikumispuuetega laste harjutus-treeninguväljaku avamispeost.

Olümpiavõitja Porkunisse kutsunud kergejõustikutreener Jaak Vettik ütles, et Gerd Kanter ei kõhelnud hetkegi, kui tal paluti kohale tulla. Lisaks heitele tuli Kanteril ka võistelnuid autasustada.

Tosina aasta eest Sydney olümpial ühe kuld- ja kaks pronksmedalit võitnud Porkuni kooli kasvandik Sirly Tiik võttis eile samuti spordivahendi pihku, tema viskas oda. Porkuni staadion on temale vägagi kodune. Just seal harjutas Sirly Tiik ka seekordseks paraolümpiaks Londonis, kust naasis viienda kohaga.

“Väga hea väljak, lastele on seda vaja. Olen siin ise igal aastal harjutamas käinud, eks tulen ka edaspidi,” sõnas Tiik, kes on põlvevalule viidates otsustanud edasisest sportlaskarjäärist siiski loobuda.

Porkuni on kodune paik

ka ViKe kergejõustikuklubilastele ja Rakvere spordikooli kasvandikele. Jaak Vettik märkis, et Rak­vere spordikool on Porkunis pool sajandit suviti laagrites käinud. Uuenenud väljak tehti samale kohale, kus staadion ennegi asus.

Porkuni eelisena loetles Vettik Rakvere lähedust, majutus- ja ujumisvõimalusi ning nüüd veel suurepäraseid treeningutingimusi.

“Me harjutasime ka läinud suvel seal, pidev koostöö käib ja treeningubaasiks on Porkuni väga hea koht,” kiitis Vettik.

Porkuni kooli direktor Tiit Leemets rääkis, et lastel on renoveeritud harjutusväljakul head võimalused liikumise ja spordiga tegeleda.

Porkuni koolist on peale Sirly Tiigi sportlaseks sirgunud ka Jüri Bergmann, kes samuti äsja peetud Londoni paraolümpial osales.

Samal tasemel mantlipärijaid veel silmapiiril ei paista, kuid igapäevast tegevust jätkub spordirajatisel kõigile.

Vanal rajal ei saanud isegi ratastoolilapsed liikuda, nüüd on see võimalus olemas.

Lisaks staadioniringile ja muruväljakule on seal ka tennise-, korvpalli- ja võrkpalliplats.

Eriolümpia ürituste raames peeti eile Porkuni kooli uuenenud väljakul ka vabariiklik toimetulekulaste petangivõistlus. Selline jõukatsumine toimus kolmandat korda.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et nii korralikku staadioni seni vallas ei olegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles