Pruulmeister valmistas esimese õlle 18ruutmeetrise korteri köögis

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras käsitööõllepisikusse nakatunud, tegelikult kokaametit pidanud Marius Vahur (35) jälgis õlletegu pikalt teiste kõrvalt. Viimaks võttis ta siiski julguse kokku ja pruulis ise 20 liitrit käsitööõlut.
Norras käsitööõllepisikusse nakatunud, tegelikult kokaametit pidanud Marius Vahur (35) jälgis õlletegu pikalt teiste kõrvalt. Viimaks võttis ta siiski julguse kokku ja pruulis ise 20 liitrit käsitööõlut. Foto: Marianne Loorents

Norras käsitööõllepisikusse nakatunud, tegelikult kokaametit pidanud Marius Vahur (35) jälgis õlletegu pikalt teiste kõrvalt. Viimaks võttis ta siiski julguse kokku ja pruulis ise 20 liitrit käsitööõlut.

Praegu Moe õlletehases töötav Marius Vahur ütles, et ühtegi õlle­akadeemiat ta lõpetanud ei ole, vaid on iseõppija. “Kaldun arvama, et kui tahad teha käsitööõlut, mitte masstoodangut, siis akadeemias käimine on isegi natuke kahjulik ja piirav,” leidis pruulmeister, lisades, et akadeemiast saab kindlasti tohutult hea tehnoloogilise pagasi, teadmised, kuidas masinatega opereerida ja muid tarkusi, kuid see piirab loovust. Pealegi pole ühelgi Eesti käsitööõlletootjal sellise akadeemia haridust.

Õlu on talle alati meeldinud, kuid suurem huvi selle tegemise ja roogadega sobitamise vastu tekkis Norras fjordi tipus ilusas väikeses külakeses Flåm hotelli restoranis kokana töötades. Hotellil on oma mikropruulikoda Aegir, kus Vahur sai mekkida elu esimest käsitööõlut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles