Norras käsitööõllepisikusse nakatunud, tegelikult kokaametit pidanud Marius Vahur (35) jälgis õlletegu pikalt teiste kõrvalt. Viimaks võttis ta siiski julguse kokku ja pruulis ise 20 liitrit käsitööõlut.
Tellijale
Pruulmeister valmistas esimese õlle 18ruutmeetrise korteri köögis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Moe õlletehases töötav Marius Vahur ütles, et ühtegi õlleakadeemiat ta lõpetanud ei ole, vaid on iseõppija. “Kaldun arvama, et kui tahad teha käsitööõlut, mitte masstoodangut, siis akadeemias käimine on isegi natuke kahjulik ja piirav,” leidis pruulmeister, lisades, et akadeemiast saab kindlasti tohutult hea tehnoloogilise pagasi, teadmised, kuidas masinatega opereerida ja muid tarkusi, kuid see piirab loovust. Pealegi pole ühelgi Eesti käsitööõlletootjal sellise akadeemia haridust.