Kuldsete kätega vanaisa teeb töötoas ainulaadset mängumööblit

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See uhke kolmekorruseline nukumaja läheb Valgamaal asuvasse laste mängutuppa. Kuue korteriga maja kokkupanemine võttis meistrimehel aega kolm nädalat ja selle ümber mahub mängima õige mitu last.
See uhke kolmekorruseline nukumaja läheb Valgamaal asuvasse laste mängutuppa. Kuue korteriga maja kokkupanemine võttis meistrimehel aega kolm nädalat ja selle ümber mahub mängima õige mitu last. Foto: Marianne Loorents

Vanaisa mänguasjad ei pärine tehasest liini pealt. Need hoole ja armastusega valmistatud lelud tulevad otse värske puidu järele lõhnavast pisikestest värkstoast ja ükski neist pole teisega sarnane.

Ilmselt tuleb paljudele üllatusena, et Haljala lähistel tegutseb üks kuldsete kätega vanaisa, kes armastab õhtutunde mööda saata oma väikeses töötoas. Ja kui ta ükskord sealt välja tuleb, on ta oma kätega loonud midagi, mille hinda vist eurodesse panna ei passikski.

See mees on Andre Kaurla. Tema käte vahel valmib mängumööbel, millesarnasest unistaks ilmselt iga laps. “Töötasin 16 aastat käsitööõpetajana,” ütles meistrimees, kes praegu palkmaju tootvat ettevõtet juhib. “Need teadmised ja oskused tulevad praegu palju kasuks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles