Kontradmiral Läänemere maades

Marju Lina
, keeletoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lina.
Marju Lina. Foto: Marianne Loorents

E-etteütluse õige kirjapilt
“Adalbert, paks koer, kohvi ja moosi ja mustasõstra-veinikastet pealikule ja kiiresti!” hõikas zombistunud kambüüsiülemale kipper Hillar Hurmav, mees, kel kallim igas Läänemere maade sadamas. Kõik mereaastahuvilised ja vegankruiislased tuleb Rohuküla-Heltermaa liinil ära vedada ning barkassiga Hari kurgus dokkimiseks pole aegagi. Mõtlik pootsman, käes mõttetu kirjaplokk, kannab tekimadrused järjestikku munsterrolli. Marssallik e-resident sooritab aga mängus egomaniakliku kontradmiraliga šahhi.

Et olen päris pikka aega eesti keele õpetajana töötanud, on emakeelepäev mulle ikka tähtis olnud. Ametikoolis tegutsetud ajal oli see päev minu arvates õppeaasta ilusaim. Sai korraldatud uhkeid emakeelenädalaid, millest õpilased lausa hämmastava entusiasmiga osa võtsid, ja nädal tipnes ikka suurejoonelise aktusega, kus saalitäis publikut tunnetas eesti keele ilu, tähtsust ja võimu kui üks mees.

Nüüd olen koolist eemal, võistlusi ja aktusi ei korralda, aga eesti keelega tegelen iga päev. Emakeelepäeval löön rõõmuga kaasa e-etteütluse kirjutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles