Lasteaeda loodud Ene Nool kujundab reaalsuse rohuaeda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaeda loodud Ene Nool kujundab reaalsuse rohuaeda.
Lasteaeda loodud Ene Nool kujundab reaalsuse rohuaeda. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Rohuaia lasteaia juhataja Ene Noole (49) tuppa kostab rõkkavat naeru. Nakatav rõõm paneb ta hetkeks kuulatama. “Olen suhteliselt olevikus elav inimene. Ma ei vea asju endaga kaasas. Suudan seda sellepärast, et olen sündinud Jäära tähtkujus,” räägib särav naine oma olemusest.

Päikesekiired värvivad tema laual lebavad värvilised kommipaberid veel erksamaks. Tore foto omi asju ajavast oravast on tõenäoliselt lasteaia iga mudilase lemmik. Aga veel paeluvam on joonistus haldjatüdrukust. Seda valgust valava tüdruku pilti näevad kuu aja pärast kõik need, kes tulevad Rohuaia lasteaia juhatajat õnnitlema. On Ene Noole juubeliaasta. Aga ka 2015 oli tema aasta – lõplikult sai valmis Noole juhitav lasteaed. Uhke maja vaikset ehitamist vedas juhataja iga päev.

“Unes ma seda ei näinud,” mainib ta, kuid ilmsi on see aeg meenutamiseks veel praegugi tema silme ees lasteaia koridori seinale pikitud fotodereana. Iseasi, kas olevikus elavana ta seda vajab ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles