Aus Piim – Eesti esimene fair trade-toode

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aus Piim.
Aus Piim. Foto: Internet

Teist nädalat on olnud võimalik osta Ausat Piima, mille iga müüdud liitri pealt makstakse farmeritele täiendavalt kümme senti selleks, et Eesti piimatootjad ei peaks piima müüma alla omahinna.

Aus Piim toodi turule koostöös 75 EPIKO piimafarmeri ja Farmi Piimatööstusega ning on müügil kõigis Coopi kauplustes ehk Konsumites, Maksimarketites ning A ja O kauplustes.

Üks EPIKO omanikest on Rakvere Piimaühistu, mille tegevjuhi Priit Putko sõnul on Aus Piim meeldivalt hästi tarbijate poolt vastu võetud. “Kõige olulisem on selle piima sõnum. Kehv olukord Eesti piimanduses on kestnud kõige pikemalt just praegusel perioodil ning Eesti piimatootjad on olnud sunnitud müüma piima alla omahinna juba ligemale 1,5 aastat. Kui kümme senti Eesti piimatootjale liitri pealt lisaks maksta praegusele hinnatasemele, siis see oleks õiglane piima hind, mis aitaks pidurdada Eestis piimaveiste arvu kiiret vähenemist ja säilitada Eestimaist piima tootmist,” rääkis Priit Putko. Coopi juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul on Ausa Piima näol tegemist Eesti esimese fair trade-tootega, mille kaudu on tarbijatel reaalselt võimalik kaasa aidata Eesti piimafarmide säilimisele. Sisuliselt tähendab see Vihandi sõnul, et nii kaupmees kui piimatöötleja on loobunud oma kasumlikkusest ning tarbijatel on võimalik anda oma lisapanus selleks, et vajalikud kümme senti liitri kohta farmeriteni jõuaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles