Muhe eeslipoiss on end linnuses sisse seadnud

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel võib Rakvere linnus oma Bremeni moosekandid ritta laduda: neil on nüüd olemas nii jahikoer, kass, kukk kui ka eesel. Mickins sõpradest puudust tundma ei pea.
Suvel võib Rakvere linnus oma Bremeni moosekandid ritta laduda: neil on nüüd olemas nii jahikoer, kass, kukk kui ka eesel. Mickins sõpradest puudust tundma ei pea. Foto: Marianne Loorents

Eelmise nädala lõpus kolis Rakvere linnusesse uus asukas – eeslipoiss Mickins, kes oma tokerja suitsukarva kasuka ja musta ristiga seljal on väga sarnane multikast “Shrek” tuntud liigikaaslasega.

Olgu öeldud, et keskajal siinkandis Mickinsi nime ei teatud, mistõttu on üsna ebatõenäoline, et ta seda nime ka tulevikus kandma hakkab. Loomake saab ilusa poisslapse nime, näiteks Ats või Mihkel.

Kaheksaaastane Mickins saabus Rakvere linnusesse Saksamaalt, kus ta täitis veolooma ja laste vedaja rolli. Lapsi sõidutama hakkab ta ka siin, sest keskajal teatavasti ponisid ei tuntud, aga ka kõige väiksemad tahaksid end uljaste ratsanikena tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles