Algas Eesti parima merelaulu valimine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas Eesti parima merelaulu valimine.
Algas Eesti parima merelaulu valimine. Foto: Meremuuseum

Kõigil on võimalus anda oma hääl Eesti parima merelaulu väljaselgitamiseks. Eesti parima merelaulu tiitlile kandideerib 25 laulu.

Kuna merest inspireeritud eestikeelsete laulude arv on väga suur, on žürii rahvahääletuseks koostanud neist eelvaliku. Arvesse võeti laulude mitmekülgsust ning eri žanre, et igaüks leiaks endale meelepäraseima laulu. Nimekirjas on nii tuntud estraadilaule, filmimuusikat, meremeeste- ja rahvalaule kui ka tänapäevaseid poplaule.

Valimisnimekirja alustavad Ülo Vinteri ja Enn Vetemaa “Majakene mere ääres”, Virve Kösteri “Mere pidu” ja Jaan Tätte “Tuulevaiksel ööl” ning lõpetavad Uno Naissoo ja Heldur Karmo “Vana kuunar” ning “Mereranna tuul”, autoriteks Similee & Dalancray & Peram ja Üllar Jörberg. Valikust leiab ka sellised armastatud merelaulud nagu “Kihnu neiu”, “Laev tõstis purjed” ja “Viire takka”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles