Maaeluminister tahaks toetused ümber jagada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraviljakasvatajad ettepanekuga ei nõustu.
Teraviljakasvatajad ettepanekuga ei nõustu. Foto: Marianne Loorents

Raskustes piimatootmissektorit saaks tõhusamalt abistada, kui alates järgmisest aastast jagada osaliselt ümber ühtne pindalatoetus, ütles maaeluminister Urmas Kruuse Säreveres toimunud Eesti Põllumeeste Keskliidu suurkogul.

“Põllumajanduses on praegu raske olukord eelkõige piimakarja- ja seakasvatuses, seepärast peaksime ressursse kasutama eelkõige nende abistamiseks,” ütles maaeluminister Urmas Kruuse. Ta lisas, et ühtse pindalatoetuse määra vähendamisel oleks võimalik jagada lisaraha kõige suuremas raskuses olevatele tootmisharudele.

“Praegu makstakse otsetoetust kuni 100pealistele piimakarjadele, kuid tootmine väheneb ka suuremate karjade puhul. Seepärast peaksime piimakarjadele makstava toetuse saajate sihtrühma laiendama,” rääkis Kruuse. “Kui ühtne pindalatoetus väheneks näiteks viie euro võrra hektari eest, saaksime juba tuleval aastal maksta piimatootjatele täiendavalt ligi 9 miljonit eurot.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles