Juba aastakümneid pensionil, aga tööl käimist ikka veel ei jäta

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Peetsi ümbritsevates rohelistes vannides ujuvad lõhed, keda toidetakse graanulitega mustadest kastidest, mille mehhanismide korrashoiu eest hoolitseb just pikaaegne töötaja.
Heino Peetsi ümbritsevates rohelistes vannides ujuvad lõhed, keda toidetakse graanulitega mustadest kastidest, mille mehhanismide korrashoiu eest hoolitseb just pikaaegne töötaja. Foto: Marianne Loorents

Põlula kalakasvanduses peaaegu viiskümmend aastat töötanud Heino Peets võiks juba ammu pensionäripõlve pidada, kuid seab endiselt igal hommikul sammud tööpostile. Tööl käimise harjumus on lihtsalt nii suur.

Neid aastaid, mil kodus pensionäri kiiret elu elada võiks, on tehnoloog Heino Peetsil kogunenud juba 20 ja natuke rohkemgi. “Kui eluaeg oled tööd teinud, siis ei tahtnudki pensionile jääda,” põhjendab 82aastane Peets, miks ta väljateenitud puhkusele jäänud ei ole.

Samas ütleb ta, et eks ühel hetkel tuleb endal ikka minna. “Enne, kui saadetakse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles