Noored looduskaitsjad toas ei passi

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad looduskaitsjad veetsid kolm päeva Lahemaa rahvuspargi Ojaäärse loodusmajas, kus värskendasid vanu ja kogusid uusi teadmisi keskkonnahoiust.
Rõõmsad looduskaitsjad veetsid kolm päeva Lahemaa rahvuspargi Ojaäärse loodusmajas, kus värskendasid vanu ja kogusid uusi teadmisi keskkonnahoiust. Foto: Meelis Meilbaum

Eksib see, kes arvab, et teismelistele on suvevaheaeg üksnes ettekääne veelgi rohkem arvutis olla. Leidub hulganisti neid, kes lausa kibelevad õue, loodusesse. Üks selline seltskond kogunes Lahemaale, et õppida ja targaks saada.

Nüüdisajal pole ilmselt kellelegi võõras mure sellest, kuidas inimesed ja eriti noored üha enam ja enam meid ümbritsevast looduskeskkonnast võõrdumas on. Olevat ju lausa tegu noorukeid õuegi saada. Taolised esimese maailma probleemid ei kimbuta aga sugugi umbes kahekümnepealist põhikooliõpilaste seltskonda, kes kogunes juuni lõpus kolmeks päevaks Lahemaa rahvusparki Ojaäärse loodusmajja. Põhjuseks oli seal aset leidnud järjekordne noore looduskaitsja kursus Junior Ranger.

Ei ole üldse liialdus väita, et sel juunikuu pärastlõunal, mil Ojaäärsele saabusime, pakatas õhk nii suvesoojusest ja hoovihma ennustavast rõskusest kui puhtast entusiasmist. Üks selle entusiasmi elavaid kehastajaid, kursuse läbiviija Krista Kingumets, oli lahkelt nõus oma muljeid jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles