Tere tulemast Mohnile! Teid tervitavad Mozart ja “minikrokodillid”

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere tulemast Mohnile! Teid tervitavad Mozart ja “minikrokodillid”
Tere tulemast Mohnile! Teid tervitavad Mozart ja “minikrokodillid” Foto: Marianne Loorents

Esimene asukas, keda saarel kohtate, on suure tõenäosusega siiski Mati Maasild, kes on üks kahest saare püsielanikust. Aga kannatust – küllap näete ka pererahva kassi Mozartit ja “minikrokodille” ehk kivisisalikke.

Kui looma- ja linnuriigi esindajad kõrvale jätta, siis ei ole Mohnil tõepoolest rohkem püsielanikke kui Mati Maasild ja tema proua. Pererahvas on Jaan Manitskile kuuluvas tsitadellis elanud ja ettevõtja varal silma peal hoidnud juba viimased kaheksa aastat. Ja nii aasta läbi, olenemata sellest, kas lõõskab päike või möllab meri.

“Nüüd on kliima niipalju soojenenud, et meri talvel jäässe ei lähe. Aga kunagi ei tea, kas saab korra kuus paadiga mandril käidud või mitte,” kõneleb Maasild elust saarel, kus toimetulekuks peab enne jõule igaks juhuks kuue kuu toidutagavara ära ostma. Kõige pikemalt pole pererahvas kolm ja pool kuud poodi pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles