Ilm ajas viljasaagi sassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebatavalised ilmaolud on viljakasvu segadusse ajanud. Põllumehed on hädas umbrohu ja hiliste võrsetega, mis saagikoristust raskendavad.
Ebatavalised ilmaolud on viljakasvu segadusse ajanud. Põllumehed on hädas umbrohu ja hiliste võrsetega, mis saagikoristust raskendavad. Foto: Arvet Mägi

Kui seenelised-marjulised praeguseks juba turul äri ajavad, siis põllumehed on seni veel tühjade kätega jäänud. Ilm mängis tänavu vingerpussi ja kombaine põldudel näha ei ole.

Põllumeeste hinnangul on vilja valmimise aega suuresti mõjutanud tänavune ilmasegadus. “Loomise ajal oli põud ja taim arvestab, mis kätte saada,” rääkis Otsa Talu OÜ juhatuse liige Jaan Kiisk. Ta täpsustas, et kui niiskust ei ole, siis toitaineid ei saa, taimed tegid endale väikese pea.

“Asi ei ole praegu üldse hea,” nentis Simuna Ivax OÜ juhatuse liige Hans Kruusamägi. Ta ütles, et kevadise kuiva ja hilisema niiskuse pärast on viljaga praegu keeruline. Tali­oder on juba ära võetud, aga muu viljaga on raskem. “Vaja oleks head kuiva, et vili ikka küpseks,” märkis Kruusamägi. Tema sõnul oli murekohaks seegi, et peale vihma hakkas umbrohi vohama ja selle tõrjumine oli praktiliselt võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles