Loomeinimesed otsisid Kulina mõisas kohavaimu

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kivisildnik (vasakult), Mihkel Kunnus ja Indrek Hargla arutamas, kui “päris” peab olema raamatus kirjeldatud paik.
Sven Kivisildnik (vasakult), Mihkel Kunnus ja Indrek Hargla arutamas, kui “päris” peab olema raamatus kirjeldatud paik. Foto: Evelin Poolamets

Kolm tuntud kirjanikku kogunesid reede õhtul Kulina mõisa, et arutleda kohavaimu üle – mis see üldse on ja kas see nende endi loomingus ka kohal viibib?

Kohavaimust kõneleva ürituse puhul oleks sobiv kõigepealt rääkida sellest, kus see toimus. Seda, et ühte unustuse hõlma vajunud Virumaa mõisa satuks vestlema Indrek Hargla, Sven Kivisildnik ja Mihkel Kunnus, ei tule just sageli ette. Läinud reedel kogunesid need mehed Kulina mõisamajja, mida uus omanik hoogsasti korrastab.

Saabujat ootas peamaja ees tõeline idüll: hobused, ponid, kassid ja lambad. Lapsed jooksid ringi ja silitasid loomi. Saalis, kus kunagi asus kooli aula, võis näha antiikset mööblit ja tiinet kassi. Kirjanikud ja publik vaatasid üksteisega tõtt, mõisa peremees Anti Poolamets andis alustuseks ülevaate koha ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles