Andres Lill: “Prantslastel on peakokk nagu jumal”

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aqva peakokk Andres Lill.
Aqva peakokk Andres Lill. Foto: Erakogu

Aqva peakokal Andres Lillel oli mõni aeg tagasi võimalus õppida ja valmistada jumalikke roogasid Prantsusmaal, kus on maailma hinnatuim köök.

Olete kokana töötanud 15 aastat, seekordne tööreis toimus hoopiski Rakvere ametikooli eestvedamisel. Kuidas niimoodi juhtus, et läksite kooli kaudu teadmisi koguma?

Aqva Spa toidukohad – restoran Fiore ja kohvik Fresco – on Rakvere ametikooli õpilastele ühed maakonna parimad ja suurimad praktiseerimise kohad. On olnud aegu, mil meie köögis töötas korraga kaheksa praktikanti. Lisaks tuleb ametikooli kaudu õpilasi Soomest, Taanist ja Prantsusmaalt. Meil on ametikooliga väga tihedad ja sõbralikud suhted, seetõttu tegi sealne projektijuht Katre Lomp ühe Euroopa Liidu projekti raames ettepaneku, et lisaks õpilastele ja õpetajatele võiks Prantsusmaale minna ka praktikajuhendajad. Ma ei mõelnud kaua – sellisest võimalusest lihtsalt peab kinni haarama, olin kohe nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles