Maroko värvilaine rullub üle teatriseinte

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatrit täidab Aafrika hingus. Fuajee soliidsest värvigammast uhab mühinal üle Anna Litvinova värvidest ja elust pulbitsev näitus “Maroko lainel”.
Rakvere teatrit täidab Aafrika hingus. Fuajee soliidsest värvigammast uhab mühinal üle Anna Litvinova värvidest ja elust pulbitsev näitus “Maroko lainel”. Foto: 8 x Meelis Meilbaum, shutterstock, montaaž Toomas Erapart

Rakvere teatrit täidab Aafrika hingus. Fuajee soliidsest värvigammast uhab mühinal üle Anna Litvinova värvidest ja elust pulbitsev näitus “Maroko lainel”.

Anna Litvinova 35 tööd toovad Maroko otse vaataja hingeruumi. Igal pildil on lugu. “Aastal 2007 sattusin juhuslikult Marokosse. Ma lihtsalt armusin sellesse maasse. Seal käimine on kujunenud sisemiseks vajaduseks ja mõnusaks traditsiooniks, sooviks taaskogeda, mida juba tean, ja avastada midagi uut. Ükski reis ei sarnane teisega. Mõtlen endale välja uusi väljakutseid ja uusi suundi. Maroko on ju tohutu, olen sellest ainult väikest osa näinud ja jäädvustanud,” kõneles Anna Litvinova.

“Mind võluvad Maroko värvid, nende lugematud kombinatsioonid pakuvad tohutut naudingut,” sõnastas kunstnik selle maa külgetõmbejõu. “Mõnele värvile, mida seal näed, ei oskagi sõnalist vastet leida. Nad oskavad värvida kangaid nõnda, et värv on sügav, müstiline. Need värvikooslused mõjuvad nõnda, et tahad kohe haarata pintslid ja maalida. Sellist eksootilist ilu on seal meeletult, alates inimeste nägudest, mida kahjuks ei saa eriti jäädvustada, sest usk ei luba maalimist.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles