Tõe ja õiguse” tegelased pannakse pingeritta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõe ja õiguse” tegelased pannakse pingeritta.
Tõe ja õiguse” tegelased pannakse pingeritta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

A. H. Tammsaare muuseum, Vikerraadio ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing kuulutavad välja hääletuse “Kes on sinu lemmiktegelane “Tões ja õiguses?””. Hääletada saab Vikerraadio kodulehel. Suurteose ilmumisest möödub oktoobris 90 aastat.

“Omavahel võtavad mõõtu kümme “Tõe ja õiguse” karakterit kõigist viiest osast, teiste hulgas mõistagi Andres, Pearu, Karin ja Indrek,” ütles Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino, kes avaldas lootust, et hääletajaid tuleb palju ning ettevõtmine innustab ka romaani uuesti lugema.

Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmuse sõnul lööb raadiojaam alati hea meelega kaasa ettevõtmistes, mis kutsuvad inimesi rohkem raamatuid lugema. “Kindlasti on meie kuulajate hulgas neid, kes “Tõde ja õigust” viimati kooliajal lugesid, ja see hääletus on hea põhjus raamat jälle riiulist välja võtta ning avastada, et üle aastate uuesti lugedes pakub see suurepärane teos palju enam kui nooruses,” rääkis Rõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles