Eesti suuremad toidutööstused kutsuvad külla

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvest avab ühe toiduainetööstusena huvilistele uksed.
Salvest avab ühe toiduainetööstusena huvilistele uksed. Foto: Kristjan Teedema

10.-14. oktoobrini toimub Eestis esmakordselt avatud toidutööstuste nädal, kus suuremad toidutööstused kutsuvad kodumaise toidu sõpru endale külla. Täna avati registreerumine toidutööstustes toimuvatele ekskursioonidele.

„Eesti toidutööstused avavad ühiselt uksed esmakordselt ja kokku saab nädala jooksul tutvuda 18 Eesti toidutööstusega,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Toidutööstus katab meist enamiku toidulaua, seepärast on Eesti toidu kuu ajal ajakohane Eesti tööstuste tegemistega lähemalt tutvuda.“

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on toidutööstuste peamine eesmärk lasta külastajatel oma silmaga veenduda, et toit valmib tööstustes põhijoontes samamoodi nagu koduköögis. „Kuigi tööstustes on toidu kogus oluliselt suurem, protsesside kiirus maksimaalne ning suure hulga tööst teevad inimeste eest ära masinad, valmib toit tööstustes siiski samasuguse pühendumusega kui kodutoit,“ rääkis Potisepp.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus rõhutab kodumaise toiduainetööstuse suurt tähtsust. „Just toidutööstuste vahendusel jõuab meie põllumeeste kasvatatud väärt tooraine Eesti inimeste toidulauale. Meie tööstused panustavad palju toidukultuuri arendusele – vähe on riike, kus leiab nii rikkaliku piima-, liha- või leivaleti.“

10.-14. oktoobrini toimuvad avatud toidutööstuste nädala raames ekskursioonid, kokku on üle Eesti avatud 18 toidutööstust. Lääne-Virumaalt avab külastajatele uksed mesindusega tegelev Artocarpus Injus.  Ettevõtmises osalevad veel Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic.

Kuna kohtade arv on piiratud, siis tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida (http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toostuste-nadal).

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstue Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatu talude päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles