79 päeva jõuludeni – juba mõeldakse kuusele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka kohviku klienditeenindaja Eve Õis ütles, et piparkooke on ostetud usinalt.
Pihlaka kohviku klienditeenindaja Eve Õis ütles, et piparkooke on ostetud usinalt. Foto: Marianne Loorents

Ehkki jõuludeni on aega omajagu, mõtleb Rakvere linnakunstnik juba uuele kuuseinstallatsioonile ning ka Tallinna linn kutsus maa- ja metsaomanikke üles pakkuma Raekoja platsile kaunist kuuske või nulgu.

Rakvere maailmakuulsate kuuseinstallatsioonide idee autor linnakunstnik Teet Suur ütles, et linn igihaljast puud keskväljakule ei otsi, kuid kaunistus on kuuse kujuga küll. “Püüame jätkata seda, mida oleme juba paar aastat teinud. Kuuse kohta on veidi vara midagi lubada, aga mõte on edasi liikuda eriliste jõulupuude teel. Praeguseks oleme ideid genereerinud, vaikselt katsetame ja oleme juba ehitamisega alustanud. Jällegi kasutame materjalina puitu ja ametikooli õpilaste ja õpetaja Raiko Kaasiku teadmisi ja oskusi ehitamisel,” lubas Suur.

Ehkki kuuseinstallatsioon võtab keskväljakul koha sisse alles novembri viimasel pühapäeval, annab liblikapuu juba praegu paiga vabaks. “Esimesel võimalusel, veel sellel nädalal, võtame liblikapuu maha. Vaatame, mis seisukorras see on. Samale kohale see kindlasti tagasi ei tule. Plaanis on järgmisel suvel teha uus asi,” rääkis linnakunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles