Kreenis kempsud on Kännukülla rajatavas puhkekülas alles algus

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perenaine näitab veneaegset segusõlme masinast tehtud grilli, kuhu võiks “kasvõi terve sea sisse panna”.
Perenaine näitab veneaegset segusõlme masinast tehtud grilli, kuhu võiks “kasvõi terve sea sisse panna”. Foto: Marianne Loorents

On tuulevaikne ja soe päikseline päev. Üks viimaseid,

mida ilmataat oktoobrikuu algusse lubanud on. Idülliline

Kännuküla metsaalune on mähitud kuldsetest lehtedest rüüsse. Sarapuuvõsa all seisab kemmerg. Köökus, nagu hakkaks kohe ümber vajuma. Aga nii ongi mõeldud.

Sel suvel, kui üks uudistesaade Eesti vahvamaid välikemmerguid otsis, sattus filmigrupp otsaga Porkuni järve äärde Kännukülla Virge ja Eero Lepa tallu. Seal asub lausa kaks käimlat, millesarnaseid on raske leida – need on otsast lõpuni ehitatud nii, nagu loodus materjali on andnud, ilma loodi ja mõõdulindita.

Meistrimeheks oli toona vaid 18aastane perepoeg Mehis, kes kemmergud ema soovi järgi püsti pani. “Idee andsin mina, teostus oli poja poolt. Mees ütles, et tema ei oska nii kõveralt ehitada,” rääkis Lepa naerdes. “Peaasi, et on vähemalt nii sirge, et istme pealt maha ei veereks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles