Rahvuskaaslased õppisid Käsmus ä-d ja ö-d

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi laagris osalenud noorest tunnistas, et plaanib tulevikus Eestisse kolida ning siin tööd leida. ­Inspiratsiooni pakkusid külaskäigud Skype’i, Playtechi ja Transferwise’i Eesti kontoritesse.
Nii mõnigi laagris osalenud noorest tunnistas, et plaanib tulevikus Eestisse kolida ning siin tööd leida. ­Inspiratsiooni pakkusid külaskäigud Skype’i, Playtechi ja Transferwise’i Eesti kontoritesse. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeva pärastlõunal kõrgub keset Käsmu randa inimpüramiid. Ülitugev tuul katsub noortega siit- ja sealtpoolt maailmast rammu. “Võimas ja õudne ilm,” ütleb ülipüüdlikult, kuid kummaliselt hääldades heledapäine noormees, kes on väliseestlaste noortevahetuse laagris.

Enne veel kui minnakse võistkondliku meeskonnamängu tarvis Lainela platsile Titanicu filmist tuttavat laevanina stseeni etendama, tullakse tuppa muljetama. Eesti juurtega noored arutavad läbisegi eesti- ja ingliskeelseid väljendeid kasutades looduse, ilma ja nende sõnul maailma otsas asuva Käsmu üle.

Risto (22), Rakverest pärit poiss, kellest sai maailmakodanik juba viieaastaselt, on ühe meeskonna trump. Tema tädi elab siin ligidal Võsul ja vanavanemate elukoht on Uhtnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles