Ärivõimaluste tekitamiseks on oluline eeltöö

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomemajanduse konverents.
Loomemajanduse konverents. Foto: Marianne Loorents

Möödunud nädalal toimunud loomemajanduse konverentsil arutleti muu hulgas selle üle, kuidas suurüritused kohalikele ettevõtetele kasulikuks muuta. Oma kogemusi jagasid PÖFFi korraldajad ja moetöösturid.

Eva Leemet Loovast Eestist ütles, et Eestis on loovmajandusega asjad üsna hästi. Viimaste uuringute järgi töötab 29 000 eestimaalast niinimetatud mees-ja-koer-ettevõtetes. “Tihti jääb poliitikute sõnavõttudest mulje, et see on probleem, kui meil on palju pisikesi ettevõtteid. Et ettevõtted on siis õiged, kui need töökohti loovad. Aga tuleb väärtustada seda, et kui on niinimetatud elustiiliettevõtted, siis nendega peetakse ju samuti perekonda ülal. Ning kui me räägime ääremaastumisest, siis just säärased väikeettevõtjad aitavad selle vastu võidelda,” rääkis Eva Leemet.

Ühisel arutelul mõtiskleti selle üle, kuidas maakond ja Rakvere linn suurüritustega elama panna. Priit Verlin nimetas kitsaskohana, et paraku puuduvad Rakveres tugevad eestvedajad ja ta tunneb puudust korralikust kultuuripoliitikast. Neeme Kari tõi näiteks, kuidas PÖFFi korraldatakse: turundusse kaasatakse ka ettevõtjad ja tehakse ohtralt ristturundust. Samuti plaanitakse kõik sammud pikalt ette. Festivali programm peab olema kinnitatud vähemalt neli kuud enne ürituse algust, kuid kõike ülejäänut tuleb samuti varakult korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles