Sügise 30 kunstilist õnnesoovi

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstirahvas täitis Rakvere Galerii värvirikastesse teostesse kätketud õnne(soovide)ga. Mis teeb inimese õnnelikuks? Keda poodlemine, keda lilled, keda maastikud, keda mõistukõne. Igaühele oma.
Kunstirahvas täitis Rakvere Galerii värvirikastesse teostesse kätketud õnne(soovide)ga. Mis teeb inimese õnnelikuks? Keda poodlemine, keda lilled, keda maastikud, keda mõistukõne. Igaühele oma. Foto: Marianne Loorents

Virumaa kunstnike sügisnäitus “Palju õnne!” tõi Rakvere Galeriisse 30 teost 24 kunstnikult. On seda vähe või palju, et soovida õnne kunstisündmuse puhul?

Missuguse emotsiooniga on põhjust sügisnäituse puhul õnne soovida, saab teada üksnes siis, kui astuda sisse Rakvere Galeriisse ning vaadata õli- ja akrüülmaale, joonistusi, pastelle ja akvarelle, silmitseda skulptuurseid teoseid ja installatsioone. Alati pole vastus seal, kus seda arvatakse olevat, ega niisugune, millist oodatakse.

Just sellist sõnumit kandis näituse kuraatori Riho Hüti räägitud muinasjutt kuningast, kes otsis vastust küsimustele, milline on kõige tähtsam aeg, kes on kõige tähtsam inimene ja mis on kõige tähtsam tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles