Põlula kalakasvandusest lasti loodusesse esimesed siiad

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna siiad olid üsna kopsakad, lasti nad jõkke vooliku abil. Juhul, kui tegu on pisemate kaladega, mis hajuda ei taha, tuleb teha "käsitööd" ja need ämbritega jõkke kanda.
Kuna siiad olid üsna kopsakad, lasti nad jõkke vooliku abil. Juhul, kui tegu on pisemate kaladega, mis hajuda ei taha, tuleb teha "käsitööd" ja need ämbritega jõkke kanda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobrikuu päikeseloojangu ajal lasti Pärnu jõkke ligi 34 000 siiga. Põlula kalakasvanduses on tegu esimese siiakatsetusega, millega loodetakse vähenenud kalavarusid taastada.

“Päikeseloojangul lasime siiad jõkke sellepärast, et siis on vähem röövlinde liikvel,” selgitas RMK Põlula kalakasvanduse juht Kunnar Klaas. “Põhja-Eestis poleks see nii suur probleem, aga Pärnu jõgi on suur ja avatud jõgi, linnad on lähedal ja nii kui keegi kuskil kraaksatab, on kõik linnud platsis – nad tegutsevad justkui organiseeritult,” kõneles Kunnar Klaas.

Siiakasvatusega tehti algust möödunud aasta sügisel. Siis püüti TÜ mereinstituudi abiga Pärnu jõest täiskasvanud siiad, kellelt koguti marja ja niiska. Põlulas need viljastati ning selleks sügiseks olid siigadest saanud tublid 17grammised kalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles