Ulvi hooldekodu oma diskor ehk Helja-Hildegardi näppudes on silmad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui raadiost midagi olulist pole kuulda, paneb Helja-Hildegard tööle plaadimängija. Suuri lemmikuid tal pole, kuid teistest enam kõlavad Mati Nuude ja Toomas Anni laulud.
Kui raadiost midagi olulist pole kuulda, paneb Helja-Hildegard tööle plaadimängija. Suuri lemmikuid tal pole, kuid teistest enam kõlavad Mati Nuude ja Toomas Anni laulud. Foto: Marianne Loorents

Kapiuks on avatud, käed leiavad riiulil tasakesi liikudes ja asju puudutades küpsised. Helja-Hildegard Lauri (84) pakub lahkelt soolamekilist maiust ja pistab ühe ka endale suhu. Ta on valmis minema igalõunasele jalutuskäigule.

“Nii, kaldtrepist lähen alla, kuni tuleb vastu lasteaia muruplats. Siis keeran tagasi. Kui lapsi õues pole, jalutan veel sada sammu ja teist samapalju tagasi. Rohkem ei tohi, sest muidu ei oska tagasi tulla. Nii tiirutan umbes tund aega,” jutustab memm, kes veedab oma elupäevi helesiniste seintega Ulvi hooldekodus.

“Armas Helja-Hildegardike, kuidas teate, et tund aega on täis?” küsin mõistmatult. Uhke nimega naine vaatab põhjatult tarkade silmadega minu poole. “Loen samme. Kui on 5000 täis, siis on jalutatud tund,” ütleb ta. Ah soo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles