Tapa vald soovis teede korrashoiuks rahastamise erimudelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaväe lahingumasin CV9035.
Jalaväe lahingumasin CV9035. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium vastas eitavalt Tapa valla soovile rakendada valla teede korrashoiuks ning taastamiseks rahastamise erimudelit.

Viidates kaitseväe ja liitlasüksuste suurenenud kohalolekule Tapa vallas, pöördus Tapa vallavalitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole ettepanekuga töötada välja ja rakendada Tapa valla teede korrashoiuks ning taastamiseks rahastamise erimudelit.

Ministeerium vastas valla ettepanekule eitavalt. Transpordi asekantsleri Ahti Kuninga allkirjastatud vastuses selgitas ministeerium, et kohalike teede korrashoid on kohaliku omavalitsuse ülesanne, mille esmaseks ja peamiseks rahastamise allikaks on omavalitsuse eelarve. Riigi poolt eraldatakse kohalike teede hoiuks toetust. Kõigile omavalitsusele eraldatakse toetusfondis valemipõhist teehoiu toetust ning lisaks on võimalik juhtumipõhise toetuse eraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles