Röövpüüdjate jälil ehk Öine reid kalavetel

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüüdjate jälil ehk Öine reid kalavetel.
Röövpüüdjate jälil ehk Öine reid kalavetel. Foto: Erakogu

Lõherahu meelitab Lääne-Viru rannikujõgede kallastele mitte just kõige üllamate kavatsustega kalamehi, kes lihtsale saagile lootes keskkonnale tohutut kahju võivad teha. Seda püüab seadusesilm aga iga hinna eest ära hoida.

Oktoobri keskpaigast algas kuu aega vältav lõherahu: kalad tulevad rannikujõgedesse kudema ja nende püüdmine on seadusega keelatud. See aga ei takista röövpüüdjaid, kes pimeduse saabudes püügiriistadega jõgede äärde hiilivad – juba praeguseks on keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo töötajad ühe ööpimeduses tegutsenud seadusrikkujast kalastaja tabanud.

Röövpüüdjate huvi sunnib ka keskkonnaametnikke valvele. Keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo juhtivinspektori Timo Türbsali sõnul võib öelda, et siinsete rannikujõgede kallastel patrullitakse lõherahu kestel seitse päeva nädalas ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles