Mina sinna lollide kooli õppima ei lähe

Mare Rossmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Nii ütles poiss emale, kui leidis oma kooli edetabeli lõpuosast. Ühiskonnas on suur huvi nende pingeridade vastu. Kas see on edetabel, -kabel või häbisein? Mitte ükski neist. Eks need pingeid tekitavad ja suhtumine neisse on erinev. Mitte ükski tabel pole iseenesest hea ega halb. Oluline on see, kuidas me seda mõtestame ja sellesse suhtume. Ükski pingerida ei kajasta absoluutset tõde. Väikese õpilaste arvuga koolis võib paar kehva punktisummat kogu kooli tulemuse alla viia.

Tänavu püüti täiustada pingerea koostamise aluseid ja arvestada koolide panust õpilaste arendamisse. Ükskõik millist metoodikat ei kasutaks, tabeli kümme esimest kooli vahetavad aastate lõikes omavahel kohti ja ülejäänutel esikümnesse asja pole. Sada esimest kooli on kõik head, teise saja seas olijatele võiks see anda mõtlemisainet, kuidas oleks võimalik õpetamise taset tõsta.

Tänavu tegi rõõmu maagümnaasiumide jõuline tulek pildile. Kui eesmärk on, et igas Eestimaa nurgas peaks saama head haridust, siis kolmekordne vahe tabeli esimeste ja viimaste vahel on liig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles