Riigikogu muutis hasartmänguseadust

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasartmäng. Foto on illustratiivne.
Hasartmäng. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu kiitis neljapäevasel istungil 89 poolthäälega (1 erapooletu) heaks hasartmänguseaduse muutmise seaduse, mis loob võimaluse karistada kihlveopettuste toimepanijaid kriminaalkorras.

Kihlveopettuseks on näiteks juhtum, kus sportlased, treenerid või kohtunikud panustavad eelnevalt kokku lepitud tulemusele, näiteks vastaste võidule ja üritavad meelega kaotada. Tulenevalt kohtupraktikast saab täna selliste pettuste eest karistada üksnes väärteo korras. Seadusega tehakse muudatus väärteo koosseisus ja sätestatakse, et väärteo koosseis rakendub vaid neil juhtudel, kui sellega ei panda ühtlasi toime karistusseadustikus sätestatud kelmuse koosseisu.

Lisaks taastatakse seadusega Eesti lipu all rahvusvahelisel meresõidul reisijatevedu teostavatel laevadel võimalus korraldada oma pardal kuni 1000 euro suuruse võidufondiga loteriisid sagedamini kui üks kord nädalas.

Muudatus oli vajalik, sest tänavu 1. jaanuarist jõustus hasartmänguseaduse säte, mis võimaldab korraldada loteriisid võidufondiga alla 1000 euro üksnes üks kord nädalas.

Samuti keelatakse seadusega toto ehk kihlveo korraldamine, kus ennustatakse loterii tulemusi.

Valitsuse algatatud hasartmänguseaduse muutmise seadus jõustub kümnendal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles