Berberi poiss, Wiiralti kaamel ja põgenev taksojuht

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berberi poiss, Wiiralti kaamel ja põgenev taksojuht.
Berberi poiss, Wiiralti kaamel ja põgenev taksojuht. Foto: Aarne Mäe

Teame, et Maroko miljonilinnas Marrakechis peetakse nii üleilmseid konverentse kui ka vormel-1 etappe, kuid kõige kuulsam on sealne vanalinn ehk median oma tuhandeaastase turuga, mis kantud ka UNESCO kultuuripärandi nimekirja.

Ettekujutus sellest – Aafrika suurimast – turust oli hullem kui tegelikkus. Mulle räägiti enne reisi, et maotaltsutajad viskavad sulle ussi kaela ja ole ainult mees ja maksa, et see sealt ära võetaks. Ja et kohapeal pannakse soovijaile surnutelt võetud hambad suhu. Olen ilmas näinud siiski palju pealetükkivamaid müüjaid ning suuremat segadust. Ja selles tohuvabohus on ometi ka oma kindel kord.

Eriliselt lööb elu seal keema muidugi õhtupimeduse saabudes. Üks asi on kõiksuguste suveniiride, hõbedaste teekannude, rõivaesemete ja vürtside müüjad, teine asi aga muusikud, kunstnikud, trikimehed ja muud talendid. Nad võtavad enda alla ajaloolise turuplatsi ja tänavad, moodustades omaette maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles