Kaemus: “Fantastilised elukad ja kust neid leida”

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Fantastilised elukad ja kust neid leida”.
“Fantastilised elukad ja kust neid leida”. Foto: Internet

Kirjanik J. K. Rowlingu ja viimase nelja Harry Potteri filmi režissööri David Yatesi koostöös valminud ulmeline seikluspõnevik “Fantastilised elukad ja kust neid leida” on tõeline maiuspala võlurpoisi seikluste fännidele. Kuigi Harry Potterit me selles loos ei näe, saame tuttavaks uute võlurite (ja mugudega) ning taaskohtume mõne tegelasega, keda varasemast teame.

“Fantastiliste elukate” tegevus käib 1926. aasta New Yorgis, 70 aastat varem, kui Harry Potter ja ta sõbrad Sigatüüka võlukunstikooli lähevad. Niisiis ei ole tegemist Harry Potteri lugude epiloogi ega proloogiga, vaid Rowling ja Yates jutustavad meile täiesti uue loo, mille käigus õpime võlumaailma paremini tundma.

Loo keskmes on Newt Scamander, fantastiliste elukate taltsutaja, kelle missioon on võluloomade päästmine väljasuremisohust ja võlurite kogukonna juhtimine arusaamale, et võluelukaid on valesti mõistetud ja isegi kõige hirmsamaid loomi ei pea hävitama, tuleb lihtsalt osata nendega ümber käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles