Kadrina arvutijoonestaja sai ornitoloogidelt preemia

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkooli õpilase Mirjam Mäekivi võistlustöö “Tii-tii-digitihane”.
Kadrina keskkooli õpilase Mirjam Mäekivi võistlustöö “Tii-tii-digitihane”. Foto: EENet

Juba 15. korda valis EENet välja parimad arvutijoonistused. Võistlusele sai töid esitada kaheksal ajaloo- ja loodusteemal ja kokku saabus neid ligi viis ja pool tuhat. Enim paelus autoreid teema “Elu ilma elektrita”, mis tõi konkursile 1617 pilti. Populaarne oli ka Eesti 2016. aasta lind rasvatihane, keda kujutati 521 pildil.

Enim töid laekus Kadrina keskkoolist, Tartu Aleksander Puškini koolist ja Narva keeltelütseumist. “Joonistajate oskused arvutiprogrammide võimaluste kasutamisel on aasta-aastalt kasvanud ja esitatud pildid rõõmustasid korraldajaid nii nutikate ideede kui ka osava teostusega,” ütles EENeti üld­osakonna juhataja Anne Märdimäe.

Parimad joonistajad selgusid neljas vanuserühmas, samuti jagati välja eripreemiad. Parimate seas tunnustati Kadrina keskkooli 13-aastase õpilase Mirjam Mäekivi võistlustööd “Tii-tii-digitihane”, mis sai Eesti Ornitoloogiaühingult eripreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles