Repliik: “Jälle need arstid ...”

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kaljuvee
Kristel Kaljuvee Foto: Meelis Meilbaum

Seda kuuleme päris tihti. Eriti, kui räägitakse Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonnast. Ei ole saladus, et selle maine pole laitmatu.

Seda oli kuulnud ka minu tartlasest sõbranna, kes nädalavahetusel Rakveres oli. Õnnetuseks kukkus ta libedal jääl nii hullusti, et omal jalal enam edasi ei saanud. Pidime kutsuma kiirabi, kes imekiiresti kohale jõudis ja ta haiglasse toimetas. Muidugi oli ta hirmunud: oled põrgulikes valudes ja siis viiakse sind “nende Rakvere lihunike juurde”. Aga valikut ju polnud.

Kolme tunni pärast haiglast välja saades oli ta aga täiesti vapustatud: veel kunagi polnud tal olnud nii head kogemust arstidega kui nüüd Rakveres. Tartlasena on ta harjunud käima Maarjamõisa haiglas, aga seal polevat teda kordagi sellise tähelepanu ega hoolega koheldud kui meil. Nii et Rakvere suutis vähemalt ühe inimese jaoks “lihunike” müüdi kummutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles